• Hem
  • > Boom Brothers

Sprängande kul med Boom Brothers

Sprängande kul med Boom Brothers

Inte helt oväntat så är Boom Brothers en berättelse om några bröder som gillar att spränga saker. Det är tre stycken bröder som befinner sig djupt nere i sin gruva och letar efter diamanter, smaragder och andra ädelstenar genom att helt dödsföraktande hacka sig fram, banka sig fram och inte minst spränger sig fram. Det är en snygg och realistiskt animerad slot där den knasiga trion har beslutat sig för att det bästa sättet att få fram ädelstenar och guld är att spränga sönder så mycket som möjligt med TNT. Världen du hamnar i när du klickar å spelet är fyllt av spännande kugghjul, massiva kedjor som drar runt hjulen och det är nästan så man får en steampunk-känsla.

Spelets uppbyggnad

Spelet består av fem stycken hjul med tre synliga rader vilket är ett relativt vanligt sätt att bygga upp en slot. Utbetalning sker från vänster till höger med minst tre matchande symboler på en vinstrad. Det finns 20 stycken vinstrader men du kan själv välja hur många av dem du vill satsa på från 1 till och med 20. Antal mynt du kan satsa är mellan 1 mynt till 5 mynt och myntvärdet är mellan 10 öre upp till 10 kronor. Detta gör att du har en otroligt stor valfrihet när det kommer till satsningen och du kan spela med så lite som 10 öre per snurr ända upp till 1 000 kronor per snurr vilket betyder att spelautomaten passar både de som vill spela om små summor och de som gillar att betta högt.

Symbolerna i spelet är saker man kanske förväntar sig att få se djupt nere i en gruva blandat med lite mer oväntade. De symboler som är lågt betalande är en hjälm, en hink, en slägga och hacka i kors och en fotogenlykta. De som ger lite mer betalt är en statyett som är en glad dvärg och sedan tre ansiktsliknande masker vilket man får förmoda ska vara de tre brödernas ansikten. Utöver detta finns det ett flertal specialsymboler som du kan läsa om i nästa stycke.

Funktioner i spelet

I grundspelet så finns det tre stycken symboler du ska hålla ett extra öga efter. Den första är en vanlig wildsymbol, det är en bomb som kan ge upp till 7500 mynt i utbetalning om du får fem i rad! Den ersätter alla symboler förutom Free spin och bonussymbolen.

Free Spins – Om du får tre stycken symboler, eller fler, där det står Free Spins så har du hamnat i en runda med gratis snurr. Alla vinsterna i denna omgång tredubblas. Du kan aktivera bonusrundan under dina fria spins och får du fram en free spins symbol så får du ytterligare ett gratis snurr. Antalet spins är mellan 8 – 50 och slumpas fram.

Railtrack – Om du får tre stycken bitar med järnvägsspår på de tre första hjulen så aktiverar du det första steget i en väldigt häftig bonusrunda. Här snurrar du hjulen i vanlig ordning och målet är att få järnvägen att nå till andra sidan. Om du får 3 spårbitar vinner du 2x insats, 4 spårbitar ger dig 3x insats och får du alla fem bitarna på plats så vinner du 4x insats och förflyttas djupt ner i gruvan till bonusspelet.

Bonusspel – det här är en av spelets höjdpunkter. Du får se de tre bröderna stå på varsitt spår sittande i varsitt fordon och du ska klicka på en av vagnarna du ser längst ner vilket får någon av bröderna att röra sig framåt. När en av bröderna kommer till målet så gör han det han är bäst på, han spränger! Du vinner en slumpad summa som är mellan den lägsta-högsta nivå som just det spåret innehåller.

Varje gång du snurrar på hjulen i Boom Brothers och inte vinner någonting alls så kan du fortfarande bli en vinnare. Något som kallas andra chansen, vilket inte har något med Melodifestivalen att göra över huvud taget, kan aktiveras och det betyder att olika händelser kan utlösas. Du kan få en wild, ett hjul kan snurras om och en bomb kan explodera bland annat. Du kanske inte vinner då heller, men du fick i alla fall en chans till.

Vårt omdöme

När det gäller själva grundspelet så skiljer detta spel inte så mycket från många andra slots, det som gör att den ändå sticker ut en hel del är att de lagt ner väldigt mycket tid på att skapa en snygg spelplan, med en bakgrund som både innehåller byggnader och en förgrund som har roterande kugghjul. Att det smäller och sprakar med jämna mellanrum är också något som vi tycker om. Dock är det deras bonusspel som verkligen tar hem priset för innovation, det blir som en helt komplett berättelse mer än att bara få klicka på saker för att se vad man vann. NetEnt har helt enkelt åter igen lyckats att skapa ett enkelt spel, som underhåller oss på ett bra sätt och dessutom kan ge bra utdelning. Du kan prova spelet gratis hos Spinit Casino, eller sätta in pengar och vinna på riktigt