• Hem
  • > Arabian Nights

Ökenromantik och spänning i Arabian Nights

Arabian Nights är en klassisk slot från det svenska företaget Net Entertainment och de har verkligen lyckats med konststycket att ge oss en känsla av att befinna oss mitt i öknen och man väntar sig nästan att få se Aladdin dyka upp bakom nacken medan man snurrar på hjulen. Grafiken och inställningarna i spelet innehåller inget överraskande eller innovativt men det behöver inte på något sätt vara negativt. Det som däremot sticker ut är den jackpott som denna härliga maskin har matas med, den ligger ofta på ganska många miljoner! Vill du ha en slotsmaskin som är enkel att spela på men som ger dig chansen till ditt livs storvinst så kan det här absolut vara ett spel för dig!

Spelets uppbyggnad

Spelet består av 5 stycken hjul i tre rader och för att vinna pengar så ska du få vinnande kombinationer från vänster till höger. Du kan spela på upp till 10 stycken vinstrader och du kan själv ställa in hur många rader du vill spela på mellan 1 till 10 stycken. Myntvärdet ligger fast på 5 kronor och det är inget du själv kan ändra och det gör att du maximalt kan satsa 50 kronor per snurr, det är högst lämpligt att satsa just denna summa då det enbart är medan du gör en maximal insats som du kan vinna en jackpott!

Som vinstgivande symboler i spelet ser vi de vanliga valörerna från en kortlek 9, 10, J, Q och K som står för de lite lägre vinsterna på mellan 3 till 5 mynt om du får tre i rad och mellan 75 till 150 mynt om du får fem i rad. Övriga symboler på spelplanen är en kamel, som ger exakt samma vinst som om du får K i en vinstgivande kombo, en fez som ger dig 300 mynt med fem i rad, ett tält som kan ge dig maximalt 500 mynt i vinst, ett par tofflor som kan ge 1000 och slutligen en krokig sabel som ger dig 2000 mynt i vinst som mest.

Funktioner i spelet

För att ytterligare öka dina vinstchanser så finns de i spelet också några specialfunktioner och symboler som kan vara värda att hålla ett öga på. Det finns en scatterfunktion som sätter igång en runda med 15 stycken free spins där alla dina vinster tredubblas (förutom om du skulle ha turen och vinna jackpotten) och det finns en wildsymbol som utöver att den byter ut symboler också ger dig en dubbel vinst. Sist men inte minst så är Arabian Nights en progressiv Jackpott som innebär att om du har turen på din sida så kan du vinna enorma summor pengar!

  • Scatter – Få minst tre stycken magiska oljelampor för att aktivera 15 stycken free spins. Alla vinster, förutom jackpotten, tredubblas under det att dina free spins spelas. Du kan också återaktivera fler gratis snurr om du får tre eller fler lampor under tiden.
  • Wild – En man prydd i mustasch, hållandes en röd rubin i handen och en turban lite käckt på sned på huvudet är hur wildsymbolen ser ut. Den ersätter alla andra symboler på spelplanen plus att de vinster som genereras tack vare den blir dubblerade, förutom om du får en vinstlinje med enbart wildsymboler.
  • Progressiv jackpott – Det enda sättet att vinna jackpotten på Arabian Nights är om du spelar med maximal insats. Alltså 5 kronor per rad, på 10 rader och du vinner den om du får fem stycken wildsymboler i rad på en vinstgivande linje. Skulle du spela på färre rader så vinner du ingen jackpot utan istället 10 000 mynt.

Vårt omdöme

Även om grafiken inte är särskilt avancerad, den ser ut som om den vore hämtad ur en serietidning, så är detta ett spel som verkligen ger en hög stämning och en bra spelglädje. Du kan alltid välja att provspela denna slot med gratis pengar om du vill hos till exempel Spinson Casino eller så sätter du in pengar och försöker vinna jackpotten. Spelet har en RTP på 95.6% men om man väljer att satsa sina pengar på detta spel så är det inte för att ta hem småvinsterna. Denna slot får av oss klart godkänt tack vare möjligheten till riktigt stora vinster samt att det verkligen ger os en skön orientalisk känsla.